Pola miliona aviona preletelo nebo iznad Srbije od početka godine

Bez autora
Nov 14 2011

Pola miliona aviona preletelo je nebo iznad Srbije i Crne Gore od početka godine. Projekcije saobraćaja predviđaju da će prostorom nadležnosti kontrole letenja Srbije i Crne Gore do kraja 2011. godine preleteti 555.000 vazduhoplova, što će, u odnosu na prethodnu godinu, predstavljati porast od 3,5 odsto.Agencija za kontrolu letenja Srbije i Crne Gore pruža usluge kontrole letenja za teritoriju Srbije, Crne Gore, 55 odsto gornjeg vazdušnog prostora BiH i deo međunarodnih voda južnog Jadrana.

Pola miliona aviona preletelo nebo iznad Srbije od početka godinePola miliona aviona preletelo je nebo iznad Srbije i Crne Gore od početka godine, saopštila je Kontrole letenja Srbije i Crne Gore.

Kako se navodi, projekcije saobraćaja predviđaju da će prostorom nadležnosti kontrole letenja Srbije i Crne Gore do kraja 2011. godine preleteti 555.000 vazduhoplova, što će, u odnosu na prethodnu godinu, predstavljati porast od 3,5 odsto.

Agencija za kontrolu letenja Srbije i Crne Gore pruža usluge kontrole letenja za teritoriju Srbije, Crne Gore, 55 odsto gornjeg vazdušnog prostora BiH i deo međunarodnih voda južnog Jadrana.

Udeo kontrole letenja Srbije i Crne Gore u evropskom saobraćaju, u 2011. godini iznosi 5,9 odsto, ističe se u saopštenju te institucije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik